Obsah:

Čo je prepojený server v SQL?
Čo je prepojený server v SQL?

Video: Čo je prepojený server v SQL?

Video: Čo je prepojený server v SQL?
Video: Юлька_Рассказ_Слушать 2024, Smieť
Anonim

Spojený Servery vám umožňujú pripojiť sa k iným inštanciám databázy na tej istej server alebo na inom počítači alebo vzdialených serveroch. Dovoľuje SQL Server vykonať SQL skripty proti zdrojom údajov OLE DB na vzdialených serveroch pomocou poskytovateľov OLE DB.

V súvislosti s tým, ako nájdem prepojené servery v SQL?

Ak chcete zobraziť všetky vytvorené prepojené servery v SSMS, v Prieskumníkovi objektov vyberte priečinok Server Objects a rozbaľte priečinok Linked Servers:

  1. Ak chcete vytvoriť prepojený server v SSMS, kliknite pravým tlačidlom myši na priečinok Prepojené servery az kontextovej ponuky vyberte možnosť Nový prepojený server:
  2. Zobrazí sa dialógové okno Nový prepojený server:

Následne je otázkou, či sú prepojené servery zlé? Prepojené servery predstavujú jednoduchý spôsob, ako zobraziť vzdialené zdroje údajov SQL Server ako natívna tabuľka z pohľadu dotazu. Preto všetky aktivity na spojený tabuľky sa vykonávajú pomocou skenovania tabuľky. Ak je vzdialený stôl veľký, môže to byť z hľadiska výkonu hrozné.

Ako vytvorím prepojený server v SQL?

Ak chcete pridať prepojený server pomocou SSMS (SQL Server Management Studio), otvorte server, z ktorého chcete vytvoriť prepojenie, v prieskumníkovi objektov

  1. V SSMS rozbaľte Serverové objekty -> Prepojené servery -> (Kliknite pravým tlačidlom myši na priečinok prepojeného servera a vyberte „Nový prepojený server“).
  2. Zobrazí sa dialógové okno „New Linked Server“.

Ako odstránite prepojený server na serveri SQL Server?

Komu odstrániť a prepojený server , použite systémovú uloženú procedúru sp_dropserver. Tým sa odstráni a server zo zoznamu známych vzdialených a prepojené servery na miestnej inštancii SQL Server . Táto uložená procedúra akceptuje dva argumenty: the server meno a voliteľný argument na odstránenie všetkých prihlásení spojených s server.

Odporúča: