Aký je účel DNS?
Aký je účel DNS?

Video: Aký je účel DNS?

Video: Aký je účel DNS?
Video: Как работает DNS сервер (Система доменных имён) 2024, Smieť
Anonim

Servery doménových mien ( DNS ) sú internetovým ekvivalentom telefónneho zoznamu. Udržiavajú adresár názvov domén a prekladajú ich na adresy internetového protokolu (IP). Je to potrebné, pretože hoci sú názvy domén pre ľudí ľahko zapamätateľné, počítače alebo stroje pristupujú na webové stránky na základe adries IP.

Navyše, ako funguje DNS?

Systém doménových mien ( DNS ) je telefónny zoznam internetu. Webové prehliadače interagujú prostredníctvom adries internetového protokolu (IP). DNS prekladá názvy domén na IP adresy, takže prehliadače môžu načítať internetové zdroje. Každé zariadenie pripojené k internetu má jedinečnú IP adresu, ktorú ostatné stroje používajú na nájdenie zariadenia.

Okrem vyššie uvedeného, mám použiť DNS? Prečo by ste mohli chcieť Použite Tretia strana DNS Servery Dva z najpopulárnejších serverov tretích strán DNS servery sú OpenDNS a Google Public DNS . V niektorých prípadoch tieto DNS servery vám môžu poskytnúť rýchlejšie DNS rieši zrýchlenie vášho pripojenia pri prvom pripojení k názvu domény. Jednoducho pridajte OpenDNS do svojho smerovača.

Aké sú teda účely DNS a výhier?

VYHRÁVA . Znamená „Windows Internet Name Service“. VYHRÁVA je služba, ktorá umožňuje systému Windows identifikovať systémy NetBIOS v sieti TCP/IP. Mapuje názvy NetBIOS na adresy IP, čo je štandardnejší spôsob identifikácie sieťových zariadení. VYHRÁVA je podobný DNS , ktorý sa používa na rozlíšenie doménových mien.

Je DNS protokol?

(Hoci veľa ľudí si myslí, že „DNS“znamená „názov domény Server , "v skutočnosti to znamená "Domain Name System."") DNS je protokol v rámci súboru štandardov na to, ako si počítače vymieňajú údaje na internet a v mnohých súkromných sieťach, známych ako sada protokolov TCP/IP.

Odporúča: