Sú cudzie kľúče indexované MySQL?
Sú cudzie kľúče indexované MySQL?

Video: Sú cudzie kľúče indexované MySQL?

Video: Sú cudzie kľúče indexované MySQL?
Video: Unleashing the Power of MySQL Foreign Keys! 2024, Smieť
Anonim

MySQL vyžaduje indexy na cudzie kľúče a odkazované kľúče takže cudzie kontroly kľúčov môžu byť rýchle a nevyžadujú skenovanie tabuľky. Takýto index sa vytvorí v referenčnej tabuľke automaticky, ak neexistuje.

Podobne sa možno pýtať, či sú cudzie kľúče indexované?

3 odpovede. SQL Server automaticky nevytvorí súbor index na a cudzie kľúč. A Obmedzenie ZAHRANIČNÝ KĽÚČ nemusí byť prepojené iba s PRIMÁRNYM KĽÚČOVÉ obmedzenie v inej tabuľke; môže byť tiež definovaný tak, aby odkazoval na stĺpce obmedzenia UNIQUE v inej tabuľke.

Tiež, ako nájdem cudzí kľúč v MySQL? Vidieť cudzí kľúč vzťahy tabuľky: VYBRAŤ TABLE_NAME, COLUMN_NAME, CONSTRAINT_NAME, REFERENCED_TABLE_NAME, REFERENCED_COLUMN_NAME Z INFORMATION_SCHEMA. KEY_COLUMN_USAGE WHERE REFERENCED_TABLE_SCHEMA = 'názov_db' AND REFERENCED_TABLE_NAME = 'názov_tabuľky';

Podporuje teda MySQL cudzie kľúče?

MySQL podporuje cudzie kľúče , ktoré umožňujú krížové odkazovanie na súvisiace údaje v tabuľkách a obmedzenia cudzieho kľúča , ktoré pomáhajú udržiavať konzistentné súvisiace údaje.

Sú cudzie kľúče indexované Postgres?

6 Odpovede. PostgreSQL automaticky vytvorí indexy na primárnom kľúče a jedinečné obmedzenia, ale nie na referenčnej strane cudzie kľúčové vzťahy. Nie je teda potrebné vytvárať index explicitne pre stĺpce primárneho kľúča.

Odporúča: