Môžeme pridať dva cudzie kľúče do tabuľky?
Môžeme pridať dva cudzie kľúče do tabuľky?

Video: Môžeme pridať dva cudzie kľúče do tabuľky?

Video: Môžeme pridať dva cudzie kľúče do tabuľky?
Video: Miloškovi to telefonovanie moc nejde, priznávam. 😂 📞 #zabava #vtip #humor #vtipnevideo #lubkakovacik 2024, Smieť
Anonim

Áno, MySQL to umožňuje. Môžeš mať viacero cudzích kľúčov na tom istom tabuľky . The cudzie kľúče vo vašej schéme (v časti Account_Name a Account_Type) robiť nevyžadujú žiadne špeciálne spracovanie alebo syntax. Zdá sa, že minimálne jeden týchto prípadov sa vzťahuje na stĺpce ID a Meno v Zákazníkovi tabuľky.

Podobne môžeme mať v tabuľke dva cudzie kľúče?

A tabuľky smieť mať viacero cudzích kľúčov , a každý cudzí kľúč môže mať iného rodiča tabuľky . Každý cudzí kľúč je vynútená nezávisle databázovým systémom. Preto kaskádové vzťahy medzi stoly môžu zaviesť pomocou cudzie kľúče.

Okrem vyššie uvedeného, koľko cudzích kľúčov môže mať tabuľka v Oracle? A tabuľky s cudzie kľúčový odkaz na seba je stále obmedzený na 253 cudzie kľúčové referencie. Viac ako 253 cudzie odkazy na kľúče nie sú momentálne dostupné pre indexy columnstore, optimalizované pre pamäť tabuľky , Stretch Database alebo rozdelené na oddiely cudzie kľúč tabuľky.

Následne si možno položiť otázku, koľko cudzích kľúčov môže mať tabuľka?

Pre jeden stĺpec môžete mať až 16 cudzích kľúčov. Pre jednu tabuľku je aktuálny odporúčaný počet 253 aj keď budete obmedzení (nútení) problémami s výkonom, kým toto číslo dosiahnete.

Môže mať cudzí kľúč duplicitné hodnoty?

Na rozdiel od primárky kľúče , cudzie kľúče môžu obsahujú duplicitné hodnoty . Tiež je v poriadku, že obsahujú NULL hodnoty . Indexy sa nevytvárajú automaticky pre cudzie kľúče ; ako DBA však vy môcť definovať ich. Tabuľka môže obsahovať viac ako jeden cudzí kľúč.

Odporúča: