Môže mať jeden primárny kľúč dva cudzie kľúče?
Môže mať jeden primárny kľúč dva cudzie kľúče?

Video: Môže mať jeden primárny kľúč dva cudzie kľúče?

Video: Môže mať jeden primárny kľúč dva cudzie kľúče?
Video: Types of Keys Relevant to Dimensional Modeling 2024, Smieť
Anonim

Je to úplne v poriadku mať dva cudzie kľúče stĺpce odkazujúce na to isté primárny kľúč stĺpec v inej tabuľke, pretože každý cudzí kľúč hodnotu bude odkazovať na iný záznam v súvisiacej tabuľke.

Môžu dva cudzie kľúče vytvoriť primárny kľúč?

Je nemožné mať dva primárne kľúče . To je jeden z dôvodov, prečo sa to nazýva primárny “, pretože keby si mal dva , jeden nemohol byť primárny , ale sekundárne primárny.

Následne je otázkou, či primárny kľúč môže byť cudzím kľúčom vo viacerých tabuľkách? Napríklad, cudzí kľúč musí odkazovať na a primárny kľúč alebo jedinečné obmedzenie, hoci tento odkaz môcť byť na tom rovnako tabuľky alebo na a iný stôl . Cudzí kľúč stĺpci môcť obsahujú hodnoty NULL.

Môžete mať teda viacero cudzích kľúčov?

Stôl môže mať viacero cudzích kľúčov , a každý cudzí kľúč môže mať inú nadradenú tabuľku. Každý cudzí kľúč je vynútená nezávisle databázovým systémom. Preto kaskádové vzťahy medzi tabuľkami môcť zaviesť pomocou cudzie kľúče.

Môžeme pridať dva cudzie kľúče do tabuľky?

Áno, MySQL to umožňuje. Môžeš mať viacero cudzích kľúčov na tom istom tabuľky . The cudzie kľúče vo vašej schéme (v časti Account_Name a Account_Type) robiť nevyžadujú žiadne špeciálne spracovanie alebo syntax. Zdá sa, že minimálne jeden týchto prípadov sa vzťahuje na stĺpce ID a Meno v Zákazníkovi tabuľky.

Odporúča: