Prečo je defragmentácia disku užitočná?
Prečo je defragmentácia disku užitočná?

Video: Prečo je defragmentácia disku užitočná?

Video: Prečo je defragmentácia disku užitočná?
Video: Disk Defragmentation & Drive Optimization as Fast As Possible 2024, Smieť
Anonim

Defragmentácia je ako upratovanie vášho počítača, zhromažďuje všetky časti údajov, ktoré sú rozložené na vašom pevnom disku, a znova ich dáva dohromady. Prečo je dôležitá je defragmentácia ? Pretože každý počítač trpí neustálym rastom fragmentácie a ak neupratujete, váš počítač trpí.

Jednoducho, aké sú výhody defragmentácie disku?

Výhody z Defragmentácia Váš pevný disk Keď vaše súbory nie sú rozptýlené, ale sú uložené na jednom mieste, načítavajú sa rýchlejšie a celý váš systém sa zrýchľuje. Váš počítač dokáže oveľa jednoduchšie triediť a vyhľadávať súbory. Tento proces tiež vyčistí všetok nevyužitý priestor a poskytne vám viac dostupného priestoru na ukladanie súborov.

Následne je otázkou, ako Defragmentácia disku zlepšuje výkon? Pravidelné spustenie Defragmentácia disku užitočnosť zlepšuje systém výkon . Keď počítač ukladá súbory, fragmentuje súbory na kúsky a ukladá ich na rôzne miesta na pevnom disku. Výsledkom je, že systém Windows pristupuje k súborom rýchlejšie a je menej pravdepodobné, že nové súbory budú fragmentované.

Aký je v tomto ohľade účel defragmentácie?

Defragmentácia je proces lokalizácie nesúvislých fragmentov údajov, na ktoré možno rozdeliť počítačový súbor, keď je uložený na pevnom disku, a preusporiadanie fragmentov a ich obnovenie na menej fragmentov alebo do celého súboru. Windows XP sa dodáva s pomôckou s názvom „Disk Defragmentátor ."

Je potrebné defragmentovať pevný disk?

Fragmentácia nespôsobuje spomalenie vášho počítača tak, ako predtým – aspoň nie dovtedy, kým nie je veľmi fragmentovaný – ale jednoduchá odpoveď je áno, mali by ste defragmentovať tvoj počitač. Váš počítač to však už môže robiť automaticky.

Odporúča: