Aké je použitie funkcie koalesce v Oracle?
Aké je použitie funkcie koalesce v Oracle?

Video: Aké je použitie funkcie koalesce v Oracle?

Video: Aké je použitie funkcie koalesce v Oracle?
Video: Stromae - Alors on danse (Official Video) 2024, Smieť
Anonim

Definícia: The Funkcia Oracle COALESCE vráti prvý výraz v zozname, ktorý nemá hodnotu NULL. Ak sa všetky výrazy v zozname vyhodnotia ako NULL, potom je Funkcia COALESCE vráti NULL. The Funkcia Oracle COALESCE robí použitie „hodnotenia skratu“.

Jednoducho, prečo používame funkciu koalesce v Oracle?

The Oracle COALESCE () funkciu akceptuje zoznam argumentov a vráti prvý z nich, ktorý sa vyhodnotí ako nenulová hodnota. V tomto syntax , COALESCE () funkciu vráti prvý nenulový výraz v zozname. Vyžaduje si to aspoň dva výrazy. V prípade, že sa všetky výrazy vyhodnotia ako null, bude funkciu vráti hodnotu null.

Okrem toho, čo je splynutie v Oracle SQL? Popis. The Oracle /PLSQL COALESCE funkcia vráti prvý nenulový výraz v zozname. Ak sa všetky výrazy vyhodnotia ako null, potom COALESCE funkcia vráti hodnotu null.

Podobne, aký je účel splynutia v SQL?

The SQL Coalesce a IsNull funkcie sa používajú na spracovanie hodnôt NULL. Počas procesu vyhodnocovania výrazu sú hodnoty NULL nahradené hodnotou definovanou používateľom. The Funkcia SQL Coalesce vyhodnotí argumenty v poradí a vždy vráti prvú nenulovú hodnotu z definovaného zoznamu argumentov.

Aký je rozdiel medzi NVL a splynutím?

NVL a COALESCE sa používajú na dosiahnutie rovnakej funkcie poskytovania predvolenej hodnoty v prípade, že stĺpec vráti hodnotu NULL. The rozdiely sú: NVL akceptuje iba 2 argumenty, zatiaľ čo COALESCE môže prijať viacero argumentov. NVL hodnotí ako argumenty, tak aj COALESCE zastaví pri prvom výskyte inej ako nulovej hodnoty.

Odporúča: