Obsah:

Aké je použitie Dblink v Oracle?
Aké je použitie Dblink v Oracle?

Video: Aké je použitie Dblink v Oracle?

Video: Aké je použitie Dblink v Oracle?
Video: Ирония судьбы, или С легким паром, 1 серия (комедия, реж. Эльдар Рязанов, 1976 г.) 2024, Smieť
Anonim

A odkaz na databázu je objekt schémy v jednej databáze, ktorý vám umožňuje pristupovať k objektom v inej databáze. Iná databáza nemusí byť Oracle Databázový systém. Na prístup k Oracle systémy, ktoré musíte používať Oracle Heterogénne služby.

Následne si možno položiť otázku, čo je databázové prepojenie v Oracle s príkladom?

A odkaz na databázu umožňuje používateľovi alebo programu prístup databázy objekty, ako sú tabuľky a pohľady z iného databázy . SELECT * FROM [email protected]_link; Pri prístupe k vzdialenému stolu alebo prezeraniu odkaz na databázu , Databáza Oracle vystupuje ako an Oracle zákazník.

Tiež viete, čo je synonymom v Oracle? Popis. A synonymum je alternatívny názov pre objekty, ako sú tabuľky, pohľady, sekvencie, uložené procedúry a iné databázové objekty. Vo všeobecnosti používate synonymá keď udeľujete prístup k objektu z inej schémy a nechcete, aby sa používatelia museli starať o to, ktorá schéma vlastní daný objekt.

Tiež viete, ako vytvoríte prepojenie na databázu?

Vytvorte verejnosť odkaz na databázu pomenovaný, oralink, na Oracle databázy s názvom, xe, nachádza sa na 127.0. 0,1 na porte 1521. Pripojte sa spoločnosti Oracle databázy s užívateľským menom, edb a heslom, heslom. VYTVORIŤ VEREJNOSŤ ODKAZ NA DATABÁZU oralink PRIPOJIŤ DO edb IDENTIFIKOVANÉ PODĽA „hesla“POMOCOU „//127.0.

Ako nájdem odkaz na DB v Oracle?

2 odpovede

  1. DBA_DB_LINKS - Všetky prepojenia DB definované v databáze.
  2. ALL_DB_LINKS - Všetky odkazy DB, ku ktorým má aktuálny používateľ prístup.
  3. USER_DB_LINKS - Všetky odkazy DB, ktoré vlastní aktuálny používateľ.

Odporúča: