Je potrebná tienená cat6?
Je potrebná tienená cat6?

Video: Je potrebná tienená cat6?

Video: Je potrebná tienená cat6?
Video: Ethernet Cables, UTP vs STP, Straight vs Crossover, CAT 5,5e,6,7,8 Network Cables 2024, Apríl
Anonim

Tienené Cat5 a Cat6 káble sú rozšírené tenkou fóliou, ktorá slúži na blokovanie EMI. Preto je nevyhnutné použit tienený konektory a spojky v celej inštalácii STP, aby ste zachovali výhody kabeláže STP.

Ľudia sa tiež pýtajú, potrebujete štítenú mačku6?

Je známe, že ťažké káble vedené nad stropom alebo za stenou spôsobujú poškodenie konštrukcie. Takže na záver, Cat6 tienená kábel môže byť veľmi účinnou ochranou proti problémom EMI/RFI. Ale ak vy naozaj si nepredstavujte tieto problémy, možno to nebude potrebné.

Okrem vyššie uvedeného, prečo potrebujete tienený kábel? Tienený kábel : Kedy použiť. To je dôvod, prečo dáta a signál káblov sú zvyčajne chránené izolovanými vodičmi a obalené vodivou vrstvou. Tienenie znižuje elektrický šum a znižuje jeho vplyv na signály a tiež znižuje elektromagnetické žiarenie. Tienenie zabraňuje presluchom medzi káblov blízko seba

Len tak, potrebujem tienený Ethernet?

Tienený Ethernet kábel stojí oveľa viac. netienený kábel. Budú vyžadovať káblové systémy novej generácie, ktoré dosahujú prenosové rýchlosti nad 10 GB/s tienený kabeláž a komponenty, vďaka čomu sú STP systémy odolnejšie voči budúcnosti ako UTP. Výsledkom sú podobné náklady na životnosť systémov STP aj UTP.

Na čo sa používa tienený kábel cat6?

Tienenie pomáha chrániť údaje pred akýmkoľvek druhom elektromagnetického rušenia z vonkajšieho zdroja. To by mohlo zmeniť alebo oslabiť signál prechádzajúci meďou v kábel . Štíty dvoch konektorov v našom tienené káble Cat 6 sú elektricky prepojené cez odtok drôt.

Odporúča: