Obsah:

Čo sleduje smerovacia tabuľka OSPF?
Čo sleduje smerovacia tabuľka OSPF?

Video: Čo sleduje smerovacia tabuľka OSPF?

Video: Čo sleduje smerovacia tabuľka OSPF?
Video: Routing Table Explained 2024, Smieť
Anonim

OSPF je vnútorná brána smerovanie protokol, ktorý na výber cesty používa stavy spojenia namiesto vektorov vzdialenosti. OSPF skôr propaguje reklamy v stave odkazu (LSA). smerovacia tabuľka aktualizácie. Pretože sa vymieňajú iba LSA namiesto celých smerovacie tabuľky , OSPF siete konvergujú včas.

Podobne sa môžete opýtať, čo ukazuje smerovacia tabuľka?

A smerovacia tabuľka je dátový súbor v pamäti RAM, ktorý sa používa na ukladanie informácií o trase o priamo pripojených a vzdialených sieťach. The smerovacia tabuľka obsahuje asociácie siete/ďalšieho skoku. Keď router Ak je rozhranie nakonfigurované s IP adresou a maskou podsiete, rozhranie sa stane hostiteľom v tejto pripojenej sieti.

Podobne, čo znamená R v smerovacej tabuľke? O: Identifikuje, že trasa bola dynamicky naučená od iného router pomocou OSPF smerovanie protokol. R : Označuje, že trasa bola dynamicky naučená od iného router pomocou RIP smerovanie protokol.

Aké tabuľky spravuje OSPF týmto spôsobom?

Každý smerovač OSPF ukladá informácie o smerovaní a topológii v troch tabuľkách:

  • Tabuľka susedov – uchováva informácie o susedoch OSPF.
  • Tabuľka topológie – uchováva topologickú štruktúru siete.
  • Smerovacia tabuľka – ukladá najlepšie trasy.

Koľko najlepších ciest na prefix udržiava OSPF v smerovacej tabuľke?

32. Iba jeden z nich trasy je najlepšia trasa k tomu predpona známy OSPF , ale všetky štyri trasy sú v OSPF miestne smerovacia tabuľka . Globálne smerovacia tabuľka je databáza udržiavané podľa IP na prepínači trasu modul procesora (SRP). Obsahuje najviac jeden trasa za protokolovať každá predpona v tabuľky.

Odporúča: