Čo je DatabaseMetaData v jazyku Java?
Čo je DatabaseMetaData v jazyku Java?

Video: Čo je DatabaseMetaData v jazyku Java?

Video: Čo je DatabaseMetaData v jazyku Java?
Video: Miyagi & Эндшпиль feat. Рем Дигга - I Got Love (Official Video) 2024, Smieť
Anonim

Java Database MetaData rozhranie. DatabaseMetaData rozhranie poskytuje metódy na získanie metaúdajov databázy, ako je názov databázového produktu, verzia databázového produktu, názov ovládača, názov celkového počtu tabuliek, názov celkového počtu zobrazení atď.

Navyše, čo je DatabaseMetaData?

Z pohľadu programátora, databázové metadáta sa týka údajov o údajoch databázy alebo podrobnejšie informácie o tabuľkách, zobrazeniach, typoch stĺpcov, názvoch stĺpcov, množinách výsledkov, uložených procedúrach a databázach. Java JDBC metadata API poskytuje prostriedky na získanie týchto informácií prostredníctvom kódu Java.

Okrem vyššie uvedeného, aké je použitie rozhrania DatabaseMetaData? The Rozhranie DatabaseMetaData je implementovaný ovládačom IBM® Developer Kit for Java™ JDBC na poskytovanie informácií o základných zdrojoch údajov. to je použité predovšetkým tým aplikácie servery a nástroje na určenie spôsobu interakcie s daným zdrojom údajov.

Okrem vyššie uvedeného, čo je ResultSetMetaData v jazyku Java?

ResultSetMetaData je rozhranie v java . sql balík JDBC API, ktorý sa používa na získanie metadát o objekte ResultSet. Kedykoľvek zadáte dotaz do databázy pomocou príkazu SELECT, výsledok sa uloží do objektu ResultSet. Môžete získať toto ResultSetMetaData objekt pomocou metódy getMetaData() ResultSet.

Čo obsahuje rozhranie JDBC DatabaseMetaData?

Rozhranie DatabaseMetaData . Komplexné informácie o databáze ako celku. Toto rozhranie je implementovaný dodávateľmi ovládačov, aby používatelia poznali možnosti systému správy databáz (DBMS) v kombinácii s ovládačom založeným na JDBC TM technológia ( JDBC ovládač), ktorý sa s ním používa.

Odporúča: