Čo je rámec RPC?
Čo je rámec RPC?

Video: Čo je rámec RPC?

Video: Čo je rámec RPC?
Video: 28 панфиловцев. Самая полная версия. Panfilov's 28 Men (English subtitles) 2024, Apríl
Anonim

An RPC rámec vo všeobecnosti je súbor nástrojov, ktoré umožňujú programátorovi volať časť kódu vo vzdialenom procese, či už na inom stroji alebo len na inom procese na rovnakom stroji. Túto službu môže volať klientsky program napísaný v Pythone, ktorý beží na počítači so systémom Windows.

Tiež viete, čo je RPC a ako funguje?

Ako RPC funguje . An RPC je analogický volaniu funkcie. Ako volanie funkcie, keď RPC sa volajúce argumenty prenesú do vzdialenej procedúry a volajúci čaká na odpoveď, ktorú vráti vzdialená procedúra. Klient vykoná volanie procedúry, ktorá odošle požiadavku na server a čaká.

Okrem toho, čo znamená RPC? Diaľkové volanie procedúry

Na čo sa RPC používa?

Diaľkové volanie procedúry ( RPC ) je protokol, ktorý môže jeden program použiť na vyžiadanie služby od programu umiestneného v inom počítači v sieti bez toho, aby musel rozumieť podrobnostiam siete. Volanie procedúry je tiež niekedy známe ako volanie funkcie alebo volanie podprogramu. RPC používa model klient-server.

Je http RPC?

RPC používa HTTP protokol (hoci to absolútne nemusí). ale RPC je štandard na volanie kódu na diaľku (odtiaľ názov: Remote Procedure Call). Zatiaľ čo HTTP je len protokol na prenos údajov. Musíte použiť REST hovory, ktoré fungujú iba cez HTTP.

Odporúča: