Čo je zobrazenie NumPy?
Čo je zobrazenie NumPy?

Video: Čo je zobrazenie NumPy?

Video: Čo je zobrazenie NumPy?
Video: Золотая орда и Римская церковь. Католическая колонизация. 2024, Apríl
Anonim

Čo je a vyhliadka z a NumPy pole? Ako už názov napovedá, je to jednoducho ďalší spôsob zobrazenia údajov poľa. Technicky to znamená, že dáta oboch objektov sú zdieľané. Môžete vytvárať názory výberom výseku pôvodného poľa, alebo tiež zmenou dtype (alebo kombináciou oboch).

Kopíruje sa týmto spôsobom rez NumPy?

Všetky polia vygenerované pomocou základného krájanie sú vždy zobrazenia pôvodného poľa. NumPy krájanie vytvorí pohľad namiesto a kopírovať ako v prípade vstavaných sekvencií Pythonu, ako je reťazec, n-tica a zoznam.

čo je pole NumPy? Polia . A numpy pole je mriežka hodnôt, všetky rovnakého typu a je indexovaná n-ticou nezáporných celých čísel. Počet dimenzií je poradie pole ; tvar an pole je n-tica celých čísel, ktoré udávajú veľkosť pole pozdĺž každej dimenzie.

Následne je otázkou, ako môžete plytko skopírovať údaje v NumPy?

Funkcia knižnice kopírovať . kopírovať () má vytvoriť a plytká kópia svojho argumentu, ale pri aplikácii na a NumPy pole, ktoré vytvára a plytká kópia v zmysle B, t.j. nové pole dostane svoje vlastné kopírovať z údajov buffer, takže zmeny jedného poľa neovplyvnia druhé.

Ako skopírujem pole v Numpy?

  1. Syntax: numpy.copy(a, order='K') Vráti kópiu poľa daného objektu.
  2. Parametre: a: array_like. Vstupné Data.
  3. poradie: {'C', 'F', 'A', 'K'}, voliteľné. Ovláda rozloženie pamäte kópie. 'C' znamená C-poradie, 'F' znamená F-poradie, 'A' znamená 'F', ak a je susediace s Fortranom, 'C' inak.
  4. Vráti: arr: ndarray.

Odporúča: