Čo je primárny kľúč v databáze?
Čo je primárny kľúč v databáze?

Video: Čo je primárny kľúč v databáze?

Video: Čo je primárny kľúč v databáze?
Video: How to Use Primary Key and Foreign Key in PostgreSQL Database 2024, Apríl
Anonim

A primárny kľúč je špeciálny vzťah databázy stĺpec tabuľky (alebo kombinácia stĺpcov) určený na jedinečnú identifikáciu všetkých záznamov tabuľky. A primárny kľúč hlavné vlastnosti sú: Musí obsahovať jedinečnú hodnotu pre každý riadok údajov. Nemôže obsahovať hodnoty null.

Ak vezmeme do úvahy toto, čo je primárny kľúč a príklad?

A primárny kľúč je buď existujúci stĺpec tabuľky alebo stĺpec, ktorý je špecificky generovaný databázou podľa definovanej postupnosti. Pre príklad študentom sa bežne prideľujú jedinečné identifikačné čísla (ID) a všetci dospelí dostávajú vládou pridelené a jednoznačne identifikovateľné čísla sociálneho zabezpečenia.

Podobne, čo je primárny kľúč a cudzí kľúč v databáze? Primárny kľúč jednoznačne identifikovať záznam v tabuľke. Cudzí kľúč je pole v tabuľke, ktoré je primárny kľúč v inej tabuľke. Predvolene, Primárny kľúč je zoskupený index a údaje v databázy tabuľka je fyzicky usporiadaná v sekvencii klastrovaného indexu.

Týmto spôsobom, čo je primárny kľúč v databáze, uveďte príklad?

A primárny kľúč , nazývaný aj a primárny kľúčové slovo, je a kľúč vo vzťahu databázy ktorý je jedinečný pre každý záznam. Ide o jedinečný identifikátor, napríklad číslo vodičského preukazu, telefónne číslo (vrátane predvoľby) alebo identifikačné číslo vozidla (VIN). Vzťahový databázy musí mať vždy jeden a len jeden primárny kľúč.

Čo je to zložený kľúč v databáze?

In databázy dizajn, a kompozitný kľúč je kandidát kľúč ktorý pozostáva z dvoch alebo viacerých atribútov (stĺpcov tabuľky), ktoré spolu jednoznačne identifikujú výskyt entity (riadok tabuľky). A zložený kľúč je a kompozitný kľúč pre ktorý každý atribút, ktorý tvorí kľúč je jednoduchý (cudzí) kľúč vo svojom vlastnom práve.

Odporúča: