Aký je účel TCP?
Aký je účel TCP?

Video: Aký je účel TCP?

Video: Aký je účel TCP?
Video: What is TCP/IP and How Does It Work? 2024, Smieť
Anonim

TCP (Transmission Control Protocol) je štandard, ktorý definuje, ako vytvoriť a udržiavať sieťovú konverzáciu, prostredníctvom ktorej si aplikačné programy môžu vymieňať údaje. TCP pracuje s internetovým protokolom (IP), ktorý definuje, ako si počítače navzájom posielajú pakety dát.

Otázkou tiež je, aký je účel protokolu TCP?

TCP je jedným z hlavných protokoly v TCP / IP siete. Zatiaľ čo IP protokol obchoduje len s balíkmi, TCP umožňuje dvom hostiteľom nadviazať spojenie a vymieňať si toky údajov. TCP garantuje doručenie dát a zároveň garantuje, že pakety budú doručené v rovnakom poradí, v akom boli odoslané.

Podobne ako funguje TCP? Internet Tvorba pomocou protokolu tzv TCP /IP alebo Transmission Control Protocol/Internet Protocol. V základných podmienkach TCP /IP umožňuje jednému počítaču komunikovať s iným počítačom cez internet prostredníctvom kompilácie paketov údajov a ich odoslania na správne miesto.

V súlade s tým, čo znamená TCP?

TCP /IP je skratka pre Transmission ControlProtocol/Internet Protocol, čo je sada sieťových protokolov, ktorá umožňuje dvom alebo viacerým počítačom komunikovať. Vyvinula sa Defence DataNetwork, súčasť ministerstva obrany TCP /IP a bol široko prijatý ako sieťový štandard.

Aký je účel IP?

Internetový protokol ( IP ) je hlavný komunikačný protokol v sade internetových protokolov na prenos datagramov cez hranice siete. Jeho smerovanie funkciu umožňuje sieťovanie a v podstate vytvára internet.

Odporúča: