Čo je Impala vo veľkých dátach?
Čo je Impala vo veľkých dátach?

Video: Čo je Impala vo veľkých dátach?

Video: Čo je Impala vo veľkých dátach?
Video: Sub) S$1 coffee machine | Unboxing Nespresso Vertuo Next Red |home cafe coffee lover Christmas gift 2024, Smieť
Anonim

Impala je open source masívne paralelné spracovanie dotazov na vrchole klastrových systémov, ako je Apache Hadoop. Bol vytvorený na základe papiera Dremel spoločnosti Google. Ide o interaktívny dotazovací nástroj podobný SQL, ktorý beží nad Hadoop Distributed File System (HDFS). Impala používa HDFS ako svoje základné úložisko.

Čo je to Impala a úľ?

Apache Úľ je efektívny štandard pre SQL-in-Hadoop. Impala je open source SQL dotazovací nástroj vyvinutý po Google Dremel. Cloudera Impala je SQL engine na spracovanie údajov uložených v HBase a HDFS. Impala používa Úľ megastore a môže vyhľadávať Úľ tabuľky priamo.

Okrem toho, ktorý je lepší úľ alebo Impala? Apache Úľ nemusí byť ideálne pre interaktívnu prácu na počítači Impala je určený pre interaktívne výpočty. Úľ je dávkový Hadoop MapReduce, zatiaľ čo Impala je viac ako databáza MPP. Úľ podporuje zložité typy, ale Impala nie. Apache Úľ je odolný voči chybám, zatiaľ čo Impala nepodporuje toleranciu chýb.

Tiež sa pýtali, prečo používame Impala?

Impala podporuje spracovanie údajov v pamäti, t.j. pristupuje/analyzuje údaje, ktoré je uložené na dátových uzloch Hadoop bez pohybu dát. Môžeš prístupové údaje pomocou Impala pomocou SQL dotazy. Impala poskytuje rýchlejší prístup k údajom v HDFS v porovnaní s inými nástrojmi SQL.

Čo je to úľ vo veľkých dátach?

Apache Úľ je a údajov skladový systém pre údajov sumarizácie a analýzy a pre dopytovanie veľkých údajov systémy na open-source platforme Hadoop. Konvertuje dotazy podobné SQL na úlohy MapReduce pre jednoduché vykonávanie a spracovanie extrémne veľkých objemov údajov.

Odporúča: