Ako spustím Ansible?
Ako spustím Ansible?

Video: Ako spustím Ansible?

Video: Ako spustím Ansible?
Video: How to Run/Execute Ansible Playbooks 2024, Smieť
Anonim
  1. Začíname s Ansible pre automatizáciu siete. Bežať Váš prvý príkaz a príručka. Predpoklady. Inštalácia Ansible . Vytvorte manuálne pripojenie k spravovanému uzlu. Bežať Vaša prvá sieť Ansible Príkaz. Vytvorte a Bežať Vaša prvá sieť Ansible Playbook.
  2. Príručka vývojára pre automatizáciu siete.

Čo je teda Ansible a ako ho používate?

Ansible je open source nástroj na správu, nasadenie a organizáciu konfigurácie IT. Jeho cieľom je poskytnúť veľké zvýšenie produktivity pre širokú škálu automatizačných problémov. Tento nástroj je veľmi jednoduchý použitie ale dostatočne výkonný na automatizáciu komplexných viacvrstvových prostredí IT aplikácií.

je Ansible ešte voľný? Áno, Ansible je absolútne zadarmo a open source nástroj, ktorý sa používa na vyššie uvedené účely. Ansible Tower poskytuje úhľadné grafické používateľské rozhranie s dashboardom, pomocou ktorého je možné zoskupiť hostiteľov, premenné, úlohy atď. Ansible AWX je zadarmo tj open source upstream projekt pre Ansible veža.

Len tak, dá sa Ansible ľahko naučiť?

Hoci Ansible je ľahšie sa učiť ako mnoho iných IT automatizačných motorov, stále potrebujete učiť sa oveľa skôr, než ho začnete používať.

Akým spôsobom liek Ansible účinkuje?

Ansible funguje tak, že sa pripojí k vašim uzlom a vytlačí malé programy nazývané „ Ansible Tieto programy sú napísané ako modely zdrojov požadovaného stavu systému. Ansible potom tieto moduly spustí (štandardne cez SSH) a po dokončení ich odstráni.

Odporúča: