Obsah:

Aké je použitie súkromnej VLAN?
Aké je použitie súkromnej VLAN?

Video: Aké je použitie súkromnej VLAN?

Video: Aké je použitie súkromnej VLAN?
Video: Публичный и частный IP-адрес 2024, Smieť
Anonim

Súkromná VLAN . Virtuálna LAN ( VLAN ) je použité rozdeliť vysielaciu doménu na menšiu doménu na vrstve 2. Iba (všetci) hostitelia patriaci do tej istej domény VLAN sú schopní komunikovať medzi sebou a zároveň komunikovať s ostatnými VLAN hostia, Inter Vlan smerovanie je hotové.

Jednoducho povedané, čo je súkromná VLAN v sieti?

Súkromná VLAN , tiež známa ako izolácia portov, je technika v počítači vytváranie sietí kde VLAN obsahuje porty prepínača, ktoré sú obmedzené tak, že môžu komunikovať iba s daným „uplinkom“. Obmedzené porty sa nazývajú súkromné porty“.

Po druhé, čo je primárna a sekundárna VLAN? Primárne a sekundárne siete VLAN súkromne VLAN Každý prístav v súkromí VLAN doména je členom primárna VLAN ; a primárna VLAN je celá súkromná VLAN domény. Sekundárne siete VLAN poskytujú izoláciu medzi portami v rámci toho istého súkromného VLAN domény.

Jednoducho povedané, aké sú tri typy súkromných domén VLAN?

V rámci súkromnej siete VLAN existujú tri typy sietí VLAN:

  • Primárna VLAN – preposiela prevádzku z promiskuitných portov na izolované porty, komunitné porty a iné promiskuitné porty v rovnakej súkromnej VLAN.
  • Komunitná VLAN – je sekundárna VLAN.
  • Izolovaná VLAN - je sekundárna VLAN.

Ktorý typ VLAN môže komunikovať s PVLAN?

Súkromné siete VLAN ( PVLAN ) vlastnosť môcť použiť na vytvorenie sekundárneho VLAN vo vnútri primárky VLAN . Primárny VLAN sú len normálne VLAN . Sekundárne VLAN sú tiež vytvorené ako normálne VLAN , ale neskôr je spojená s primárkou VLAN.

Odporúča: