Je SQL formálnym štandardom?
Je SQL formálnym štandardom?

Video: Je SQL formálnym štandardom?

Video: Je SQL formálnym štandardom?
Video: Learn Basic SQL in 15 Minutes | Business Intelligence For Beginners | SQL Tutorial For Beginners 1/3 2024, Smieť
Anonim

SQL je najprv populárny jazyk relačných databáz štandardizované v roku 1986 American National Normy inštitútu (ANSI). Odvtedy je to tak formálne prijatá ako internacionála Štandardné Medzinárodnou organizáciou pre normalizáciu (ISO) a Medzinárodnou elektrotechnickou komisiou (IEC).

Následne si možno položiť otázku, čo je to SQL štandard?

SQL slúži na komunikáciu s databázou. Podľa ANSI (American National Normy inštitút), je to štandardná jazyk pre systémy správy relačných databáz. SQL príkazy sa používajú na vykonávanie úloh, ako je aktualizácia údajov v databáze alebo načítanie údajov z databázy.

Podobne, aký je najnovší štandard SQL? SQL:2016 alebo ISO/IEC 9075:2016 (pod všeobecným názvom „Informačné technológie – Databázové jazyky – SQL“) je ôsmou revíziou ISO (1987) a ANSI (1986) štandard pre databázový dotazovací jazyk SQL. Formálne bol prijatý v decembri 2016.

Tiež sa pýtate, je SQL DBMS?

DBMS znamená Database Management System, čo je koncept a súbor pravidiel, ktorými sa riadia všetky alebo hlavné databázové systémy. DBMS produkty ako SQL Používa server, Oracle, MySQL, IBM DB2 atď SQL ako štandardný jazyk. SQL jazyk používaný v týchto nástrojoch je veľmi bežný a má podobnú syntax.

V čom je napísané SQL?

Otvorený zdroj SQL databázy (MySQL, MariaDB, PostGreSQL atď.). napísané v C. Zostavovacie (a testovacie) prostredia sú napísané s automatické nástroje (Posix shell, Awk, Makefile) a ich príslušné SQL jazykoch.

Odporúča: