Aké je použitie ENUM v MySQL?
Aké je použitie ENUM v MySQL?

Video: Aké je použitie ENUM v MySQL?

Video: Aké je použitie ENUM v MySQL?
Video: Enum and Set - string datatypes in MySQL 2024, Apríl
Anonim

V MySQL je ENUM reťazcový objekt, ktorého hodnota je vybraná zo zoznamu povolených hodnôt definovaných v čase vytvorenia stĺpca. Dátový typ ENUM poskytuje nasledovné výhod : Kompaktné údaje skladovanie . MySQL ENUM používa číselné indexy (1, 2, 3, …) na vyjadrenie hodnôt reťazcov.

Na čo sa teda enumy používajú?

Enumerácia (alebo enum ) je užívateľsky definovaný dátový typ v C. Je to hlavne zvyknutý Priraďte mená integrálnym konštantám, vďaka názvom je program ľahko čitateľný a udržiavaný. enum Stav {Pracuje = 1, Zlyhalo = 0}; kľúčové slovo enum ' je zvyknutý vyhlásiť nový enumerácia typy v C a C++.

Okrem vyššie uvedeného, čo znamená enum? ENUM znamená mapovanie telefónneho čísla. Je to jednoduchá štvorpísmenová skratka predstavujúca monumentálnu myšlienku: možnosť používať rovnaké telefónne číslo bez ohľadu na to, kde na svete sa nachádzate.

Po druhé, čo je enum s príkladom?

Iné príklady zahŕňajú prirodzené vymenované typy (ako planéty, dni v týždni, farby, smery atď.). Nie je potrebné, aby množina konštánt v an enum typ stály navždy. V jazyku Java (od verzie 1.5), enumy sú zastúpené pomocou enum Dátový typ.

Prečo používame enum v C#?

In C# , enum je typ údajov typu hodnoty. The enum je použité deklarovať zoznam pomenovaných celých konštánt. Dá sa definovať použitím a enum kľúčové slovo priamo vo vnútri menného priestoru, triedy alebo štruktúry. The enum je použité dať názov každej konštante, aby bolo možné odkazovať na konštantné celé číslo použitím jeho meno.

Odporúča: