Aké je použitie odlišných v MySQL?
Aké je použitie odlišných v MySQL?

Video: Aké je použitie odlišných v MySQL?

Video: Aké je použitie odlišných v MySQL?
Video: Посейте эти цветы сразу в сад они будут цвести каждый год все лето 2024, Smieť
Anonim

Odlišné MySQL doložka. MySQL DISTINCT doložka je použité na odstránenie duplicitných záznamov z tabuľky a načítanie iba jedinečných záznamov. The ODLIŠNÝ doložka je len použité s VYBRAŤ vyhlásenie.

Okrem toho, čo robí odlišný v MySQL?

The MySQL DISTINCT klauzula sa používa na odstránenie duplikátov zo sady výsledkov. The ODLIŠNÝ klauzulu možno použiť iba s príkazmi SELECT.

Okrem toho, ako môžem vidieť jedinečné hodnoty v MySQL? Použitím ODLIŠNÝ získať jedinečné hodnoty : Ak použijeme ODLIŠNÝ doložka v MySQL príkaz „SELECT ODLIŠNÝ Mesto z programov;', Získame zoznam miest bez opakovania. Vo vyššie uvedenom prípade MySQL 'VYBERTE ODLIŠNÝ “vyhlásenie odstránilo všetky duplicitné položky hodnoty z výsledkov.

Tiež, ako používame odlišné vyhlásenie, aké je jeho použitie?

The VYBRAŤ DISTINCT vyhlásenie je použité len vrátiť odlišný (rôzne) hodnoty. Vo vnútri tabuľky stĺpec často obsahuje veľa duplicitných hodnôt; a niekedy chcete iba zoznam a iný ( odlišný ) hodnoty.

Môžeme v SQL použiť viac rôznych rozdielov?

SQL VYBRAŤ ODLIŠNÝ Vyhlásenie DISTINCT can byť používané s agregáty: COUNT, AVG, MAX atď. ODLIŠNÝ prevádzkuje na jeden stĺpec. ODLIŠNÝ pre viacnásobné stĺpce nie sú podporované.

Odporúča: