Obsah:

Čo je to dátová väzba systému Android?
Čo je to dátová väzba systému Android?

Video: Čo je to dátová väzba systému Android?

Video: Čo je to dátová väzba systému Android?
Video: КАК НАСТРОИТЬ L4D2 2024, Smieť
Anonim

The Väzba údajov Knižnica je Android Knižnica Jetpack, ktorá vám to umožňuje viazať Komponenty používateľského rozhrania vo vašich rozloženiach XML údajov zdrojov vo vašej aplikácii pomocou deklaratívneho formátu, nie programovo. To môže znížiť štandardný kód.

Podobne sa ľudia pýtajú, aké je použitie dátovej väzby v systéme Android?

Dnes dátová väzba je horúcim módnym slovom Android vývojári pomerne nedávno. Je to podporná knižnica, ktorá nám to umožňuje viazať komponenty používateľského rozhrania v rozložení údajov zdrojov a to sa robí skôr vo formáte deklarácie ako programovo. Takže to značne znižuje štandardný kód.

Čo okrem vyššie uvedeného znamená dátová väzba? Dátová väzba je proces, ktorý vytvára spojenie medzi používateľským rozhraním aplikácie a údajov zobrazí sa. Ak viazanie má správne nastavenia a údajov poskytuje správne upozornenia, keď údajov mení svoju hodnotu, prvky, ktoré sú viazané na údajov automaticky odrážať zmeny.

Okrem toho, ako používate dátové viazanie?

Ak chcete začať používať dátovú väzbu vo svojom štúdiu Android:

  1. Stiahnite si knižnicu z úložiska podpory v správcovi Android SDK.
  2. Nakonfigurujte svoju aplikáciu na používanie dátovej väzby, pridajte do zostavy element dataBinding. gradle v module aplikácie, ako je znázornené v nasledujúcom príklade:

Čo je obojsmerná dátová väzba v systéme Android?

Dva - spôsob dátovej väzby je technika viazanie vaše objekty do rozloženia XML, takže oba objekty môžu odosielať údajov do rozloženia a rozloženie môžete odoslať údajov k objektu.

Odporúča: