Aký je rozdiel medzi SOA a OSB?
Aký je rozdiel medzi SOA a OSB?

Video: Aký je rozdiel medzi SOA a OSB?

Video: Aký je rozdiel medzi SOA a OSB?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Smieť
Anonim

Služby vyvinuté pomocou OSB dosky bude väčšinou pôsobiť ako zástupca pre obchodné služby (možno implementovať pomocou SOA ). A čo je najdôležitejšie, OSB dosky implementácie sú bez stavu. Na druhej strane, SOA implementácie založené na použití Mediator/BPEL/HumanTasks, OBR atď. sú zložité a ťažké.

Okrem toho, čo je OSB v SOA?

The OSB dosky už nie je (alebo aspoň: už to nie je skratka pre servisnú zbernicu). Administratívne činnosti na komponentoch Service Bus a na SOA kompozitné komponenty – vrátane nasadenia, konfigurácie, monitorovania – sa vykonávajú prostredníctvom konzoly Enterprise Manager Fusion Middleware Control.

aký je rozdiel medzi SOA 11g a 12c? 12c je potom oveľa ľahší a rýchlejší 11 g . In 11 g časy inštalácie a spustenia boli dlhé a má veľké nároky na pamäť. SOA Suita 12c mení hru s rýchlejším spustením a optimalizovaným využitím pamäte. Hlavným dôvodom je to 12c je stavať v modulárny spôsob a využíva lenivé načítanie komponentov.

Po druhé, prečo sa používa OSB?

OSB dosky poskytuje doručovanie správ na základe štandardov vrátane SOAP, HTTP a Java Messaging Service (JMS). Poskytuje oddeleniam podnikových informačných technológií skvelý spôsob, ako podporiť komunikáciu. OSB dosky je od začiatku navrhnutý tak, aby fungoval ako sprostredkovateľská, integračná a medzivrstva.

Čo je Oracle OSB vs ESB?

An ESB služba je navrhnutá a nakonfigurovaná s Oracle JDeveloper a Oracle ESB Ovládanie používateľských rozhraní. ESB bol vyvinutý spoločnosťou Oracle . OSB dosky , predtým známy ako Aqualogic Servisný autobus , bol získaný, keď Oracle kúpila spoločnosť BEA Systems. Tieto dva produkty spolu súvisia a sú vzájomne zameniteľné.

Odporúča: