Ako zapojím kábel LAN?
Ako zapojím kábel LAN?

Video: Ako zapojím kábel LAN?

Video: Ako zapojím kábel LAN?
Video: Jak nakrimpovat UTP nebo STP kabel 2024, Smieť
Anonim
  1. Krok 1: Odizolujte kábel bunda asi 1,5 palca dole od konca.
  2. Krok 2: Rozložte štyri páry skrútených drôt od seba.
  3. Krok 3: Roztočte drôt párov a úhľadne ich zarovnajte v orientácii T568B.
  4. Krok 4: Odrežte drôty čo najrovnejšie, asi 0,5 palca nad koncom bundy.

Následne si možno položiť otázku, v akom poradí idú ethernetové káble?

Technicky vy môcť majú drôty v akejkoľvek objednať chcete, pokiaľ sú oba konce zapojené rovnako. však Ethernet káble majú normy pre sekvencie z elektrické vedenie , známy ako T-568A a T-568B. Jediný rozdiel medzi nimi je, že oranžový a zelený pár drôty sú prepnuté.

Podobne je Ethernet rýchlejší ako WIFI? Ethernet je jednoducho Rýchlejší než Wi-Fi-tato skutočnosť sa nedá obísť. Na druhej strane drôtový Ethernet pripojenie môže teoreticky ponúknuť až 10 Gb/s, ak máte kábel Cat6. Presná vaša maximálna rýchlosť Ethernet kábel závisí od typu Ethernet kábel, ktorý používate.

Okrem toho, aké káble sa používajú pre Ethernet?

Dátové káble RJ45, ktoré používame na pripojenie počítačov k a Ethernet prepínač je s priamym káblom. Ako je uvedené vyššie, kábel RJ45 používa len 2 páry drôty : Oranžová (kolíky 1 a 2) a zelená (kolíky 3 a 6). Kolíky 4, 5 (modré) a 7, 8 (hnedé) NIE SÚ použité.

Aký je rozdiel medzi CAT 5 a CAT 6?

Hlavný rozdiel medzi cat5 a cat6 káblov je znížené presluchy a vyššia rýchlosť v prenos dát a pripojenie. Rýchlosť a kat5 kábel dokáže spracovať až 10/100 Mbps (megabajtov za sekundu) pri šírke pásma 100 Mhz, čo je rýchlosť, ktorá bola pomerne efektívna v skorších aplikáciách kat5.

Odporúča: