Obsah:

Čo je server Apollo GraphQL?
Čo je server Apollo GraphQL?

Video: Čo je server Apollo GraphQL?

Video: Čo je server Apollo GraphQL?
Video: #3 Writing Our First GraphQL Query - Level 1 Apollo Client with React 2024, Smieť
Anonim

Server Apollo je flexibilný, komunitou riadený a produkčne pripravený HTTP GraphQL middleware pre Express, Hapi, Koa a ďalšie. Server Apollo je knižnica, ktorá vám pomôže pripojiť a GraphQL schému na HTTP server v Node.

Čo je teda server GraphQL?

GraphQL je dopytovací jazyk vytvorený spoločnosťou Facebook v roku 2012, ktorý poskytuje spoločné rozhranie medzi klientom a serverom server na získavanie údajov a manipuláciu. Klient požaduje rôzne údaje z server GraphQL prostredníctvom dopytov. Klient môže napríklad požiadať o prepojené zdroje bez definovania nových koncových bodov API.

Tiež potrebujete Apollo pre GraphQL? ale GraphQL je len dopytovací jazyk. A aby ste ho mohli ľahko používať, potrebujeme používať platformu, ktorá bude robiť všetko ťažké zdvíhanie za nás. Jednu takúto platformu poskytuje Apollo . The Apollo platforma je implementáciou GraphQL ktorý dokáže prenášať údaje medzi cloudom (serverom) do používateľského rozhrania vašej aplikácie.

Podobne, ako spustím server Apollo?

Začnite so serverom Apollo

  1. Krok 1: Vytvorte nový projekt.
  2. Krok 2: Nainštalujte závislosti.
  3. Krok 3: Definujte svoju schému GraphQL.
  4. Krok 4: Definujte svoju množinu údajov.
  5. Krok 5: Definujte prekladač.
  6. Krok 6: Vytvorte inštanciu ApolloServer.
  7. Krok 7: Spustite server.
  8. Krok 8: Vykonajte svoj prvý dotaz.

Je GraphQL frontend alebo backend?

A Backend GraphQL má schému, ktorá definuje, ktoré polia a volania sú dostupné pre jednotlivé typy údajov. GraphQL umožňuje vybudovať a backend a integrovať ho s frontend s oveľa menším množstvom zákazkových inštalatérskych prác ako predtým a na rýchle zmeny s menším strachom z rozbitia vecí.

Odporúča: