Používa démon Docker Linux?
Používa démon Docker Linux?

Video: Používa démon Docker Linux?

Video: Používa démon Docker Linux?
Video: Docker Beginner Tutorial 5 - How to install DOCKER on LINUX ? Step by Step 2024, Smieť
Anonim

V systéme macOS doker binárny je iba klient a nemôžete ho použiť bežať a docker démon , pretože Démon Docker používa Linux -špecifické funkcie jadra, preto nemôžete spustiť Docker natívne v OS X. Takže musíte nainštalovať doker -stroj, aby ste vytvorili VM a pripojili sa k nemu.

Tiež je potrebné vedieť, ako zistím, či démon Docker beží v systéme Linux?

Spôsob nezávislý od operačného systému skontrolujte, či Docker je beh je pýtať sa Docker , pomocou doker info príkaz. Môžete tiež použiť pomocné programy operačného systému, ako napríklad sudo systemctl is-active doker alebo stav sudo doker alebo službu sudo doker stav, príp kontrola stav služby pomocou pomocných programov systému Windows.

ako spustím démona Docker v systéme Linux? Štart a démon manuálne Na účely ladenia môžete spustiť Docker manuálne pomocou príkazu dockerd. Možno budete musieť použiť sudo v závislosti od konfigurácie vášho operačného systému. Keď ty spustiť Docker týmto spôsobom beží v popredí a posiela svoje záznamy priamo do vášho terminálu.

Len tak, beží démon Docker Docker?

The Démon Docker je služba, ktorá beží na vašom hostiteľskom operačnom systéme. V súčasnosti iba beží na Linuxe, pretože závisí od množstva funkcií linuxového jadra, ale existuje niekoľko spôsobov spustiť Docker aj na MacOS a Windows. The Démon Docker sám odhaľuje REST API.

Ako používateľ Docker beží?

Spravovať Docker ako používateľa bez oprávnenia root V predvolenom nastavení je soket Unix vo vlastníctve používateľa root a ostatní používatelia k nemu môžu pristupovať iba pomocou sudo . Démon Docker vždy beží ako užívateľ root. Ak nechcete pred príkazom docker s sudo , vytvorte Unixovú skupinu s názvom docker a pridajte do nej používateľov.

Odporúča: