Aké je použitie DataTable v asp net?
Aké je použitie DataTable v asp net?

Video: Aké je použitie DataTable v asp net?

Video: Aké je použitie DataTable v asp net?
Video: Часть 7. Работа с несколькими таблицами в ASP.NET MVC (модель-представление-контроллер) 2024, Smieť
Anonim

DataTable predstavuje relačné údaje do tabuľkovej formy. ADO. NET poskytuje a DataTable triedu vytvárať a použiť tabuľku údajov nezávisle. Tiež môže byť použité aj s DataSet. Spočiatku, keď tvoríme DataTable , nemá schému tabuľky.

Ak vezmeme do úvahy toto, aké je použitie DataTable?

Množina údajov pozostáva z kolekcie tabuliek, vzťahov a obmedzení. V ADO. NET, DataTable predmety sú použité reprezentovať tabuľky v množine údajov. A DataTable predstavuje jednu tabuľku relačných údajov v pamäti; údaje sú lokálne pre.

Podobne, aké je použitie DataSet v asp net? A DataSet je kontajner pre jeden alebo viacero objektov DataTable, ktoré obsahujú údaje, ktoré získate z databázy. Môžeme nastaviť dátové vzťahy medzi týmito tabuľkami v rámci DataSet . Objekt DataAdapter nám umožňuje vyplniť DataTables v a DataSet.

Tiež viete, čo je DataTable v C #?

A DataTable objekt predstavuje tabuľkové údaje ako pamäťová tabuľková vyrovnávacia pamäť riadkov, stĺpcov a obmedzení. Zvyčajne používate DataTable triedy vykonávať akýkoľvek odpojený prístup k údajom. The DataTable je centrálny objekt v knižnici ADO. NET. Ostatné objekty, ktoré používajú DataTable zahŕňajú DataSet a DataView.

Aký je rozdiel medzi DataTable a DataSet v asp net?

1) A DataTable je v pamäti reprezentácia jednej databázovej tabuľky, ktorá má kolekciu riadkov a stĺpcov, zatiaľ čo a DataSet je v pamäti reprezentácia štruktúry podobnej databáze, ktorá má kolekciu DataTables . 6) V DataTable , DataSource nie je možné serializovať. ale DataSet je serializovaný DataSource.

Odporúča: