Podporuje AWS OAuth?
Podporuje AWS OAuth?

Video: Podporuje AWS OAuth?

Video: Podporuje AWS OAuth?
Video: OAuth 2.0 и OpenID Connect (OIDC): технический обзор 2024, Smieť
Anonim

Jedným z najpoužívanejších protokolov na autorizáciu je OAuth2 . AWS API Gateway poskytuje vstavané podpora na zabezpečenie pomocou API AWS Cognito OAuth2 rozsahy. AWS Cognito vráti odpoveď na overenie tokenu. Ak je token platný, brána API overí OAuth2 rozsah v tokene JWT a volania API ALLOW alebo DENY.

Otázkou tiež je, či Cognito používa OAuth?

Amazon Cognito Pool používateľov je poskytovateľa identity založený na štandardoch a podporuje štandardy správy identity a prístupu, ako napr Oauth 2.0, SAML 2.0 a OpenID Connect. Amazon Cognito podporuje viacfaktorovú autentifikáciu a šifrovanie dát v pokoji a počas prenosu.

Kto okrem vyššie uvedeného používa AWS Cognito? Údajne 85 spoločností použite Amazon Cognito vo svojich technologických balíkoch vrátane Sendhelper Pte Ltd, Strain Merchant a ChromaDex.

Podobne, čo je AWS Auth?

AWS Multi-Factor Overenie (MFA) je jednoduchý osvedčený postup, ktorý pridáva k používateľskému menu a heslu ďalšiu vrstvu ochrany. Môžete povoliť MFA pre svoje AWS a pre jednotlivých používateľov IAM, ktorých ste si vytvorili pod svojím účtom. MFA možno použiť aj na riadenie prístupu k AWS servisné API.

Čo je rozsah OAuth?

Rozsah OAuth je mechanizmus v OAuth 2.0 na obmedzenie prístupu aplikácie k používateľskému účtu. Aplikácia môže požadovať jeden alebo viac rozsahy , tieto informácie sa potom zobrazia používateľovi na obrazovke súhlasu a prístupový token vydaný aplikácii bude obmedzený na rozsahy udelené.

Odporúča: