Obsah:

Čo je zamykanie na serveri SQL Server?
Čo je zamykanie na serveri SQL Server?

Video: Čo je zamykanie na serveri SQL Server?

Video: Čo je zamykanie na serveri SQL Server?
Video: КАК ПРИГОТОВИТЬ БОГРАЧ. ТАК Я ЕЩЁ НЕ ГОТОВИЛ. ЛУЧШИЙ РЕЦЕПТ 2024, Smieť
Anonim

Zámok : Zámok je mechanizmus na zabezpečenie konzistentnosti údajov. SQL Server zámky objekty pri spustení transakcie. Keď je transakcia dokončená, SQL Server uvoľňuje zamknuté objekt. Exkluzívne (X) Zámky : Keď toto zámok typu, dochádza k tomu, aby sa zabránilo iným transakciám upravovať alebo pristupovať a zamknuté objekt.

Okrem toho, čo je uzamknutie v databáze?

A zámok databázy je zvyknutý zámok “niektoré údaje v a databázy takže iba jeden databázy používateľ/relácia môže aktualizovať tieto konkrétne údaje. Zámky sú zvyčajne uvoľnené buď príkazom ROLLBACK alebo COMMIT SQL.

Okrem toho, čo je uzamykanie a blokovanie na serveri SQL Server? Zamykanie je mechanizmus, ktorý SQL Server používa na ochranu integrity údajov počas transakcií. Blokovať . Blokovať (alebo blokovací zámok ) nastáva, keď dva procesy potrebujú prístup k rovnakému údaju súčasne, takže jeden proces zámky údaje a ten druhý musí počkať, kým ten druhý dokončí a uvoľní zámok.

Podobne sa pýta, aké sú typy zámkov na serveri SQL Server?

SQL Server má viac ako 20 rôznych typov zámkov, ale teraz sa zameriame na tie najdôležitejšie

  • Zdieľané zámky (S). Zámky získané čítačkami počas operácií čítania, ako je napríklad SELECT.
  • Exkluzívne zámky (X).
  • Aktualizujte zámky (U).
  • Zámerné zámky (IS, IX, IU atď.).

Čo je aktualizačný zámok na serveri SQL Server?

Aktualizovať zámok je interná zamykanie aby sa predišlo zablokovaniu, t.j. predpokladajme, že 3 procesy z 5 chcú aktualizovať dáta. Tieto tri procesy vyžadujú server vydať exkluzivitu zámok ktorý server nemôže okamžite vydať, pretože ďalšie 2 procesy stále čítajú údaje a zdieľajú ich zámok je stále zapnutá.

Odporúča: