Obsah:

Ako prepíšem motor Apache?
Ako prepíšem motor Apache?

Video: Ako prepíšem motor Apache?

Video: Ako prepíšem motor Apache?
Video: Jak vypadá závěrečná zkouška na motorku? - Motoškola Trefa 2024, Smieť
Anonim

Otvorte terminál a zadajte a2enmod prepísať , Umožní vám to mod_rewrite modul pre Apache . Potom prejdite do /etc/apache2/sites-available a upravte predvolený súbor. (Na to musíte mať oprávnenia na zápis do tohto súboru a priečinka s dostupnými stránkami.) Znova vykonajte test čistej adresy URL a tentoraz bude úspešný.

Ako potom prepíšem modul Apache?

Otvorte terminál a zadajte a2enmod prepísať , Umožní vám to modul mod_rewrite pre Apache . Potom prejdite do /etc/ apache2 /sites-available a upravte predvolený súbor. (Na to musíte mať oprávnenia na zápis do tohto súboru a priečinka s dostupnými stránkami.) Znova vykonajte test čistej adresy URL a tentoraz bude úspešný.

Okrem vyššie uvedeného, čo je pravidlo prepísania 1 $? The $1 je v podstate zachytený obsah všetkého od začiatku a konca reťazca. Inými slovami, $1 = (. *). V tvojom prepísať ^ znamená začiatok reťazca, (. V podstate to znamená, že uchopte všetko od začiatku po koniec reťazca a priraďte túto hodnotu $1.

Ako môžem týmto spôsobom skontrolovať, či je povolený prepisovací modul?

17 Odpovede

  1. Ak chcete skontrolovať, či je modul mod_rewrite povolený, vytvorte nový súbor php v koreňovom priečinku vášho servera WAMP.
  2. Získajte prístup k vytvorenému súboru z prehliadača.
  3. Ctrl F otvoríte vyhľadávanie.
  4. Ak nie, otvorte
  5. Odstráňte znak libry ('#') na začiatku a uložte tento súbor.
  6. Reštartujte server Apache.

Čo robí a2enmod rewrite?

a2enmod je skript, ktorý povolí zadaný modul v rámci konfigurácie apache2. to robí to vytvorením symbolických odkazov v /etc/apache2/mods-enabled. Podobne a2dismod zakáže modul odstránením týchto symbolických odkazov.

Odporúča: