Komu sa pripisuje spustenie hnutia JSON?
Komu sa pripisuje spustenie hnutia JSON?

Video: Komu sa pripisuje spustenie hnutia JSON?

Video: Komu sa pripisuje spustenie hnutia JSON?
Video: Marcin Mogielski „ Chrystus to Miłość” część 1 . Chrześcijanie Europy 2024, Smieť
Anonim

JSON alebo Java Script Object Notation je otvorený štandardný formát súboru, ktorý na prenos dátových objektov a dátových typov polí používa text čitateľný človekom. Ide o jazykovo nezávislý dátový formát. Douglas Crockford je zásluhou za spustenie hnutia JSON . Bol odvodený z JavaScriptu.

Je tiež potrebné vedieť, kto sa zaslúžil o spustenie kvízu s hnutím JSON?

Douglas Crockford je zásluhou za spustenie hnutia JSON . JSON je skratka pre JavaScript Object Notation a je to štandardný dátový/súborový formát, ktorý je široko používaný v komunikácii klient-server.

Tiež viete, aké je najbežnejšie kódovanie Unicode pri presúvaní údajov medzi systémami? UTF-8 je však najčastejšie používaný na webových stránkach UTF-8 , UTF-16 , a UTF-32 sú štandardom. Aký je znak ASCII, ktorý je spojený s desatinnou hodnotou 42?

Čo je teda serializácia, keď hovoríme o webových službách?

Serializácia sa vzťahuje na akt prevzatia údajov uložených v programe a ich formátovania. Naformátované údaje sa na uľahčenie odosielajú cez sieť webové služby . HTTP, TCP a slovníky sú bežné formáty, ktoré nemožno použiť v procese serializácie webové služby.

Prečo je JSON preferovaný pred XML?

Jeden dôvod prečo je JSON preferovaný pred XML je, že má čitateľnejší formát v porovnaní s jeho skôr podrobnou formou. Kde XML používa veľa otváracích a zatváracích značiek, JSON jednoducho používa {} pre objekty, pre polia, vďaka čomu je oveľa jednoduchšie.

Odporúča: