Čo je server na správu identity?
Čo je server na správu identity?

Video: Čo je server na správu identity?

Video: Čo je server na správu identity?
Video: Как работает Spring Boot и что такое auto-configuration. Магия? 2024, Smieť
Anonim

Manažment identity (ID zvládanie ) je organizačný proces identifikácie, autentifikácie a autorizácie jednotlivcov alebo skupín ľudí na prístup k aplikáciám, systémom alebo sieťam priradením používateľských práv a obmedzení k zavedeným identitám.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo je to systém riadenia identity a prístupu?

Správa identity a prístupu (IAM) je rámec obchodných procesov, politík a technológií, ktorý uľahčuje zvládanie elektronickej alebo digitálnej identity . So zavedeným rámcom IAM môžu manažéri informačných technológií (IT). ovládanie užívateľ prístup kritickým informáciám v rámci svojich organizácií.

Možno sa tiež opýtať, aké sú nástroje IAM? Tu je zoznam piatich najlepších nástrojov IAM, ktoré môžete použiť na zlepšenie svojej kybernetickej bezpečnosti.

  • IBM IAM. Riadenie identity a prístupu od IBM vám umožňuje autentifikovať používateľov a riadiť prístup k prostriedkom naprieč cloudovou platformou.
  • WebEagle.
  • RSA.
  • Oracle.
  • Couiron Core Security.

Podobne je Active Directory systémom správy identity?

Aktívny adresár a spoločnosti Microsoft Správa identity Microsoft Aktívny adresár , na druhej strane, je zameraný na Microsoft Windows identity poskytovateľ pre on-prem systémov a aplikácie. IT správcovia využili Aktívny adresár ako ich centrálny kontrolný bod pre používateľov systému Windows a systémov.

Prečo potrebujeme správu identity?

Identita a riadenie prístupu (IAM) hrá dôležitú úlohu v rámci organizácií. Implementácia IAM umožňuje vašej organizácii spravovať autorizácie a privilégií v celom vašom systéme, aby sa zvýšila bezpečnosť a zároveň sa znížili investície času a peňazí.

Odporúča: