Aký je rozdiel medzi Scope_identity a Identity v SQL Server?
Aký je rozdiel medzi Scope_identity a Identity v SQL Server?

Video: Aký je rozdiel medzi Scope_identity a Identity v SQL Server?

Video: Aký je rozdiel medzi Scope_identity a Identity v SQL Server?
Video: Как работает DNS сервер (Система доменных имён) 2024, Smieť
Anonim

@@ identity funkcia vráti posledné identity vytvorené v rovnakú reláciu. The Rozsah_identity () funkcia vráti poslednú identity vytvorené v rovnaká relácia a rovnaký rozsah. Ident_current(name) vráti posledné identity vytvorené pre konkrétnu tabuľku alebo zobrazenie v akejkoľvek relácii.

Čo je to Scope_identity () v SQL Server?

The SCOPE_IDENTITY() funkcia vráti hodnotu null, ak je funkcia vyvolaná predtým, ako sa v rozsahu vyskytnú akékoľvek príkazy INSERT do stĺpca identity. Zlyhané príkazy a transakcie môžu zmeniť aktuálnu identitu tabuľky a vytvoriť medzery v hodnotách stĺpca identity.

Po druhé, aké je použitie identity v SQL Server? A SQL Server IDENTITY stĺpec je špeciálny typ stĺpca, ktorý sa používa na automatické generovanie kľúčových hodnôt na základe poskytnutého zdroja (počiatočného bodu) a prírastku. SQL Server nám poskytuje množstvo funkcií, ktoré pracujú s IDENTITA stĺpec.

Čo je teda select Scope_identity ()?

Čo SCOPE_IDENTITY je. SCOPE_IDENTITY je: SCOPE_IDENTITY vráti poslednú hodnotu IDENTITY vloženú do stĺpca IDENTITY v rovnakom rozsahu. SCOPE_IDENTITY vráti poslednú hodnotu identity vygenerovanú pre akúkoľvek tabuľku v aktuálnej relácii a aktuálny rozsah.

Čo je počet riadkov na serveri SQL Server?

SQL Server SET NOCOUNT A SET POČET RIADKOV SET POČET RIADKOV jednoducho povie SQL Server zastaviť spracovanie dotazu po vrátení zadaného počtu riadkov, čo z neho robí akúsi „globálnu klauzulu TOP“. V nasledujúcom príklade obmedzíme počet riadkov na 500.

Odporúča: