Čo je MySQL 11?
Čo je MySQL 11?

Video: Čo je MySQL 11?

Video: Čo je MySQL 11?
Video: 1. Databáze v PHP - Co je to databáze, Sql a MySql 2024, Smieť
Anonim

Veľmi častá mylná predstava o tom, čo int( 11 ) znamená v MySQL je, že stĺpec môže uložiť maximálnu celočíselnou hodnotu 11 číslice na dĺžku. Nie je to však pravda. 11 je šírka zobrazenia celočíselného stĺpca, na rozdiel od stĺpcov so znakmi, kde číslo znamená počet znakov, ktoré je možné uložiť.

Následne si možno položiť otázku, čo je MySQL a prečo sa používa?

MySQL je systém správy relačných databáz založený na SQL – Structured Query Language. Aplikácia je použité na širokú škálu účelov vrátane aplikácií na ukladanie údajov, e-commerce a protokolovanie. Najčastejšie použitie pre mySQL je však na účely webovej databázy.

Podobne, koľko stojí MySQL? MySQL Standard Edition (Web a koncoví používatelia) za 2 000,00 USD ročne. MySQL Enterprise Edition (Web a koncoví používatelia) za 5 000,00 USD ročne. MySQL Cluster Carrier Grade Edition (Web a koncoví používatelia) za 10 000,00 USD ročne.

Aký je teda význam MySQL?

MySQL je open source systém na správu relačných databáz, ktorý beží ako server poskytujúci viacužívateľský prístup k množstvu databáz. Je pomenovaná po dcére spoluzakladateľa Michaela Wideniusa, My. Fráza SQL znamená Structured Query Language.

Je MySQL stále zadarmo?

MySQL je zadarmo a softvér s otvoreným zdrojovým kódom podľa podmienok GNU General Public License a je tiež dostupný pod rôznymi proprietárnymi licenciami. MySQL bola vlastnená a sponzorovaná švédskou spoločnosťou MySQL AB, ktorú kúpila Sun Microsystems (teraz Oracle Corporation).

Odporúča: