Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql?
Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql?

Video: Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql?

Video: Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql?
Video: PHP pre úplných začiatočníkov - 1. lekcia 2024, Apríl
Anonim

MySQL je RDBMS, ktorý umožňuje uchovávanie existujúcich údajov v organizovaná databáza. MySQL poskytuje viacužívateľský prístup k databázam. Tento systém RDBMS sa používa s kombináciou z PHP a webový server Apache, navrchu z distribúcia Linuxu. MySQL používa jazyk SQL na dopytovanie databázy.

Existuje tiež nejaký rozdiel medzi SQL a MySQL?

Rozdiel medzi MySQL a SQL V skratke, SQL je a dopytovací jazyk, zatiaľ čo MySQL je a systém správy databáz. SQL alebo Structured Query Language, as a názov napovedá, je a jazyk, ktorý je vytvorený na správu relačných databáz. MySQL , na a na druhej strane je an open-source softvér, ktorý je založený na SQL Jazyk.

Následne je otázkou, či je MySQL jazyk alebo databáza? MySQL je voľne dostupný open source Systém správy relačných databáz (RDBMS), ktorý používa Štruktúrovaný Dopytovací Jazyk ( SQL ). SQL je najobľúbenejší jazyk na pridávanie, prístup a správu obsahu v databáze. Vyznačuje sa predovšetkým rýchlym spracovaním, overenou spoľahlivosťou, jednoduchosťou a flexibilitou použitia.

Tiež viete, čo je lepšie SQL alebo MySQL?

Čo sa týka výkonu, MySQL má lepšie výkon ako MsSQL. Pokiaľ ide o obnovu dát, mssql má lepšie mechanizmus obnovy v porovnaní s MySQL . Najdôležitejšia vec je MySQL funguje na UNIX a Linux, zatiaľ čo mssql nefunguje na týchto OS. Nejde o to, ktorý z nich MySQL alebo čs SQL Server je lepšie.

Čo je MySQL a prečo sa používa?

MySQL je systém správy relačných databáz založený na SQL – Structured Query Language. Aplikácia je použité na širokú škálu účelov vrátane aplikácií na ukladanie údajov, e-commerce a protokolovanie. Najčastejšie použitie pre mySQL je však na účely webovej databázy.

Odporúča: