Aký je rozdiel medzi schémou a databázou v MySQL?
Aký je rozdiel medzi schémou a databázou v MySQL?

Video: Aký je rozdiel medzi schémou a databázou v MySQL?

Video: Aký je rozdiel medzi schémou a databázou v MySQL?
Video: 30 глупых вопросов Data Engineer [Карьера в IT] 2024, Smieť
Anonim

In MySQL , schému je synonymom databázy . Logická štruktúra môže byť použitá schému na ukladanie údajov, kým pamäťový komponent môže používať databázy na ukladanie údajov. Tiež a schému je zbierka tabuliek, zatiaľ čo a databázy je zbierka schému.

Následne si možno položiť otázku, aký je rozdiel medzi schémou a databázou?

A databázy je hlavný kontajner, obsahuje údaje a protokolové súbory a všetky schém vrámci. Vždy zálohujte a databázy , je to samostatná jednotka. Schémy sú ako priečinky v rámci a databázy , a používajú sa hlavne na zoskupovanie logických objektov, čo vedie k jednoduchému nastavovaniu povolení pomocou schému.

Následne je otázkou, čo sú schémy v MySQL? The mysql schéma je systém schému . Obsahuje tabuľky, v ktorých sa ukladajú informácie požadované serverom MySQL server počas behu. Široká kategorizácia je, že mysqlschema obsahuje tabuľky údajového slovníka, ktoré ukladajú metaúdaje databázových objektov, a systémové tabuľky používané na iné prevádzkové účely.

Aká je tu schéma databázy?

Termín schému “označuje organizáciu údajov ako plán toho, ako databázy je skonštruovaný (rozdelený na databázy tabuľky v prípade relačných databázy ). Formálna definícia a databázová schéma je súbor vzorcov (viet) nazývaných integritné obmedzenia uložené a databázy.

Aký je rozdiel medzi schémou a databázou v Oracle?

In Oracle , používatelia a schém je v podstate to isté. Môžete zvážiť, že používateľ je účet, ktorý používate na pripojenie k a databázy a a schému je množina objektov (tabuľky, pohľady atď.), ktoré patria tomuto účtu. Ale pomocou dbca ( databázy createassistant) je jednoduchšie začať.

Odporúča: