Čo myslíte vnoreným príkazom IF?
Čo myslíte vnoreným príkazom IF?

Video: Čo myslíte vnoreným príkazom IF?

Video: Čo myslíte vnoreným príkazom IF?
Video: Ханс Рослинг: Самая лучшая статистика 2024, Apríl
Anonim

A vnorené ak v C je an ak vyhlásenie to je cieľ iného ak vyhlásenie . Vnorené príkazy if znamená an ak vyhlásenie vnútri iného ifstatement . Áno, C aj C++ nám to umožňujú vnorené príkazy ifstatements v rámci ak výroky , t.j. môžeme miesto an ak vyhlásenie vnútri iného ifstatement.

Okrem toho, čo je vnorený príkaz IF v jazyku C?

Vnorené Ak -inak Výpisy Nesting znamená použiť jeden ak -inak konštruovať v rámci iného. Kedy a stave je pravda, potom to spracuje Ak blok, inak spracuje elseblok. V tomto prípade, stave je pravda, preto Ak vykoná sa blok a hodnota sa vytlačí na výstupnú obrazovku.

Možno sa tiež spýtať, čo je to príkaz if, uveďte dva príklady? Nižšie je uvedený všeobecný príklad z an ifstatement , nie konkrétne pre akýkoľvek konkrétny programovací jazyk. ak (X < 10) { print "Ahoj John"; } Do príklad vyššie, ak hodnota X sa rovnala akýkoľvek číslo menšie ako 10, a program vytlačí alebo zobrazí „Ahoj John“. a konzola kedy a skript je spustený.

Podobne, prečo používame vnorené príkazy if?

Vnorené Ak v jazyku C Ak Inak vyhlásenie v C nám umožňuje tlačiť rôzne Vyhlásenia v závislosti od výsledku výrazu (TRUE, FALSE). Niekedy my treba ešte viac kontrolovať kedy kondícia je PRAVDA. V týchto situáciách môžeme použiť toto C Vnorené príkazy IF ale davaj si pozor použitím to.

Môžete urobiť viacero príkazov IF v Exceli?

Je možné hniezdiť viacnásobné IF funkcie v rámci jeden Excel vzorec. Môžeš hniezdo do 7 AK funkcie na vytvorenie komplexu AK POTOM ELSEvyhlásenie . TIP: Ak ty mať Excel 2016, skúste namiesto vnorenia novú funkciu IFS viacnásobné IF funkcie.

Odporúča: