Aký je hlavný rozdiel medzi SVN a Git?
Aký je hlavný rozdiel medzi SVN a Git?

Video: Aký je hlavný rozdiel medzi SVN a Git?

Video: Aký je hlavný rozdiel medzi SVN a Git?
Video: COME RAGGIUNGERE IL PORTO SANA E SALVA in barca a vela 2024, Smieť
Anonim

The rozdiel medzi Git a SVN systémy na správu verzií sú to Git je distribuovaný systém správy verzií, zatiaľ čo SVN je centralizovaný systém správy verzií. Git používa viaceré úložiská vrátane centralizovaného úložiska a servera, ako aj niektoré lokálne úložiská.

Čo je teda SVN a Git?

SVN je centralizovaný systém kontroly verzií (CVCS) a Git je distribuovaný systém riadenia verzií (DVCS). Centralizovaný systém správy verzií funguje na základnej myšlienke, že existuje jedna jediná kópia projektu, do ktorej vývojári zavedú zmeny a kde sú uložené všetky verzie projektu.

Po druhé, môžete použiť SVN s GitHub? GitHub podporuje Subversion klientov cez protokol HTTPS. Používame a Subversion most na komunikáciu svn príkazy na GitHub.

Aký je rozdiel medzi SVN a CVS?

CVS a SVN sú dva takéto systémy na správu verzií používané pri vývoji softvéru. Hlavný rozdiel medzi CVS a SVN je to CVS je bezplatný systém riadenia verzií založený na klient-server SVN je pokročilý a novší systém kontroly verzií softvéru ako CVS.

Prečo je Git populárnejší ako SVN?

Veľa ľudí dáva prednosť Git pre kontrolu verzií z niekoľkých dôvodov: Je rýchlejšie zaviazať. Pretože sa zaväzujete k centrálnemu úložisku viac často v SVN , sieťová prevádzka spomaľuje každého. Zatiaľ čo s Git , pracujete väčšinou na svojom lokálnom úložisku a len tak často sa zaväzujete k centrálnemu úložisku.

Odporúča: