Existuje nejaký spôsob, ako vyvolať začiarknutú výnimku z metódy, ktorá nemá klauzulu throws?
Existuje nejaký spôsob, ako vyvolať začiarknutú výnimku z metódy, ktorá nemá klauzulu throws?

Video: Existuje nejaký spôsob, ako vyvolať začiarknutú výnimku z metódy, ktorá nemá klauzulu throws?

Video: Existuje nejaký spôsob, ako vyvolať začiarknutú výnimku z metódy, ktorá nemá klauzulu throws?
Video: [QUESTION] How to override methods that throw exception? 2024, Apríl
Anonim

9 odpovedí. vy môže hádzať nezačiarknuté výnimky bez toho, aby ste ich museli deklarovať, ak naozaj chcete. Nezačiarknuté výnimky rozšíriť RuntimeException. Throwables that extend Error sú tiež nezaškrtnuté, ale by mal použiť len na skutočne závažné problémy (napríklad neplatný bajtový kód).

Jednoducho, môžeme vyvolať začiarknutú výnimku?

Ale ak hádžeme a skontrolovaná výnimka použitím hodiť vyhlásenie, my MUSÍ buď zvládnuť výnimkou v bloku catch alebo metóde to explicitne deklarujeme pomocou hádže vyhlásenie. V jazyku Java je každá podtrieda Error a RuntimeException nezačiarknutá výnimkou . A skontrolovaná výnimka je všetko ostatné v triede Throwable.

Okrem toho, môžeme vyhodiť výnimku bez hodov? Môžete hádzať nezačiarknuté výnimky bez musia ich deklarovať, ak vy skutočne chcieť. Nezačiarknuté výnimky rozšíriť RuntimeException. Throwables, ktoré rozširujú Error, tiež nie sú začiarknuté, ale mali by sa používať len pri skutočne vážnych problémoch (napríklad neplatný bajtový kód).

Okrem toho, čo sa stane, keď vyvoláte skontrolovanú výnimku z metódy?

Skontrolované výnimky sú skontrolované v čase kompilácie. Znamená to, že ak a metóda je vyhodenie zaškrtnutej výnimky potom to by mal zvládnuť výnimkou pomocou bloku try-catch alebo it by mal vyhlásiť výnimkou použitím hádže kľúčové slovo, inak program zobrazí chybu pri kompilácii.

Ktoré kľúčové slovo sa musí použiť v hlavičke metódy pre metódu, ktorá môže vyvolať kontrolovanú výnimku, ak sa výnimka nespracuje v rámci metódy?

The hodiť kľúčové slovo v Jave je použité výslovne hodiť an výnimkou od a metóda alebo akýkoľvek blok z kód. my môže hádzať buď skontrolované alebo nezačiarknuté výnimkou.

Odporúča: